Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Непрекъснатото производство - симбиоза от добра организация на доставките и продажбите

Румен Цонев, КЦМ 2000 Груп, 17.12.2018

Непрекъснатото производство е симбиоза от добра организация на доставките и продажбите, коментира Румен Цонев, КЦМ 2000 Груп, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Завърших Химико-технологичния институт. След това започнах работа в сферата на цветната металургия от 1985 г. Да работиш в такива производство е много интересно. От 1991 г. работя в КЦМ. През 1985 започнах работа по разпределение в Институт за цветна металургия в продължение на 5 години, занимавах се с научни изследвания. След това се прехвърлих в КЦМ, разкри за себе си Румен Цонев.

"Поколението след нас е настроено по друг начин. Те имат много информация. Смяната на работата в този смисъл е нещо закономерно. Най-интересното е, че аз  все още работя в компания, която постоянно се развива. КЦМ е една от най-иновативните компании в традиционно иначе производство в страната. Аз бях ангажиран с инвестиционното развитие на компанията".

От 2011 г. до преди една година успяхме да инвестираме в производството си впечатляваща сума от около 350 млн. лв., като половината от тези средства са заемни, а другата – наши лични ресурси, спомена гостът. "Успяхме да построим завод за олово с иновативна технология. В Пловдив имаме заводи за производството на олово и производство на цинк", отбеляза още Румен Цонев.

"Дигитализацията е закономерен етап на развитието на света. За компании като нашата е задължително да е високотехнологична с методите на автоматизацията по отношение на продължаване на производителността на труда и разрастване на веригата на доставки".

В района на Пловдив се развиват редица нови бизнеси, но всичко е въпрос на управление във връзка с доходите на хората и перспективата професионалната им реализация, смятат Румен Цонев.

"Нашите метали намират много добро приложение. Забавянето в икономическото развитие повлиява, но не непременно в търсенето, а в по-ниски цени, на които ние знаем как да реагираме. Човешкият живот има потребност от нашите метали и това ни дава убеждението, че трябва да продължаваме".

 

Последни новини
Още от Бизнес среща