Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Балансът между социален живот и работа в България е по-изразен

Христо Бояджиев, съосновател на организация "Тук-Там", Бизнес среща, 06.12.2018

Балансът между социален живот и работа в България е изразен, коментира Христо Бояджиев, съосновател на организация "Тук-Там", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Завръщайки се от САЩ в България през 2008, намерих своята първа работа в „Делойт България“. През 2011 заминах, за да направя своята магистратура в Испания. След това се върнах в България. Малко случайно попаднах на работата си в „Деспарк“. Бях презентатор на едно събитие. Впоследствие един от основателите на „Деспарк“ се свърза с мен. Аз съм съосновател на организацията „Тук-Там“, която стартирахме през 2008. Това е най-голямата общност от българи с опит в чужбина, които вярват в България и я правят по-добро място".

През 2014 г. създадохме „Фондация III“, чието най-голямо събитие е „Академия за родители“, сподели Христо Бояджиев. "Неговият най-голям фокус е създаване на академия за родители, които да осигурят добър старт в живота на своите деца. Моята страст в последно време е образованието и неправителствената дейност, която развивам", допълни той.

"„Тук-Там“ е brain gain инициатива. Ние помагаме на хора чрез информация или стипендии да заминат за чужбина, като способстваме за това да останат позитивно свързани с родината. Ако решат да се върнат – им помагаме да постигнат своята кариерна реализация и социален кръг. Ние сме платформа, която свързва хора с опит в чужбина или желание за такъв, със самите компании".

В България има неоползотворени ниши, от които човек може да се възползва, твърди гостът. Балансът между социален живот и работа и много по-изразен тук, смята той.

Вярвам, че образованието ни повежда напред като общество, убеден е Христо Бояджиев. Един от основните проблеми на българското образование, че му липсва практическа насоченост, споделя още той.

Гледайте видео материал с целия разговор.

 

Последни новини
Още от Бизнес среща