Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Инфографиките - fast food информация, но здравословна

Лиляна Загорчева, съсобственик на Инфографити, Бизнес среща, 18.06.2018

Видеосъдържанието се очертава да бъде най-използваното, най-разпространяваното и най-споделянето съдържание в социалните медии през следващите години. Това посочи Лиляна Загорчева, съсобственик на Инфографити, в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Във видеосъдържанието се комбинира видеозаснет материал с motion графика – това е страхотен хит и наистина открива нови възможности за образоване и за въздействие. Защото в един видеоматериал може да се вкарат анимации, които дават съвсем различен пласт на споделяне на информация или на въздействие“.

По думите ѝ това са едни от най-новите тенденции в сферата.

На въпроса дали инфографиките са fast food информация, Загорчева коментира:

„Като всяко нещо зависи как го правиш. В цял свят са известни т.нар. вериги за бързо здравословно хранене. На пръв поглед е оксиморон това, но всъщност се оказва, че е необходимост. Имаш нужда от това да хапнеш много бързо, нямаш време да отделиш час-час и половина, но пък не би направил компромис с качеството. Същото е и с информацията. Имаш нужда някой да я синтезира, да я изчете. Понякога за една инфографика ние изчитаме 20 обемни доклада, за да извлечем есенция. Имаш нужда някой да го направи за теб, доверяваш се, но разчиташ те да бъдат цитирани коректно, обобщени коректно, да има посочени източници, които при допълнителен интерес сам да проследиш. И етиката като ангажимент на този, който прави инфографиката е изключително важна“.

Последни новини
Още от Бизнес среща