Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Физическите офиси на банките няма да изчезнат

Мария Шейтанова, изпълнителен директор на Токуда Банк, Бизнес среща, 29.05.2018

Мария Шейтанова, изпълнителен директор на Токуда Банк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мария Шейтанова, изпълнителен директор на Токуда Банк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Категорично физическите офиси на банките няма да изчезнат. Това каза Мария Шейтанова, изпълнителен директор на Токуда Банк, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

„Прогнози в тази сфера много трудно се дават, защото ако има консенсус за нещо във финансовата сфера, това е, че никой не знае какво ще е бъдещето след 5-10 години. Технологиите страшно бързо се развиват и всичко се случва с невероятно бързи темпове. Така че който успее да се приспособи, той ще оцелее. Но офисите според мен ще останат“.

Шейтанова смята, че мобилното банкиране е нещо, което ще бъде водещо в услугите, които банките предлагат, защото новото поколение предпочита да работи мобилно.

„На по-класическия тип потребител (всяка страна си има специфики) му трябва класическо банкиране. Докато има такава нужда на пазара, ще има и такова предлагане“.

Според нея човешкото присъствие също има значение.

„Да, чатботовете са страхотни, но все още има част от хората, които не са свикнали и не могат нормално да комуникират по този начин“.

Вижте повече във видеото. 

Последни новини
Още от Бизнес среща