Накъде може да тръгне петролът

Джеф Къри, ръководител Глобални анализи Суровини, Goldman Sachs, Ашли Питърсън, глобален анализатор на петролните пазари, Stratas Advisors

Рафинерията Duna oil на MOL Hungarian Oil & Gas Plc. Унгария, 13 февруари 2019. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg Рафинерията Duna oil на MOL Hungarian Oil & Gas Plc. Унгария, 13 февруари 2019. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg

Петролът поскъпна до 4-месечен връх, след като съкращенията в производството на Русия подкрепиха ръста му по пътя към най-доброто първо тримесечие от 17г, съобщи Bloomberg.

Фючърсите се повишиха с 2,4% в Ню Йорк в петък, 29 март 2019, преди да компенсират част от ръста.

Русия увеличи съкращенията на производството на петрол и министърът на енергетиката Александър Новак каза, че Русия смята да изпълни квотата си в рамките на решенията на ОПЕК+ от края на март.

Търсенето на петрол в момента в САЩ е над предишния пик и расте и в Европа, каза Джеф Къри, ръководител Глобални анализи Суровини, Goldman Sachs.

„Ако гледам на света през очите на търсенето на петрол, не изглежда зле. Петролът може да стигне до нива от 70-75 долара за барел”.

Предлагането в САЩ не е особено високо, каза Ашли Питърсън, глобален анализатор на петролните пазари в интервю за Bloomberg.

"Има доста капиталова дисциплина и броят на сондите намалява. Това определено ще подкрепя цените в следващите няколко седмици".

Чуйте анализите във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи