Защо Asymmetric е песимист за производителите на видео игри

Амир Анварзадех, ст. стратег, Asymmetric Advisors

Геймъри от CYCLOPS играят Call of Duty на Tokaigi Game Party. Чиба, Япония. 26 януари 2019. Photographer: Shiho Fukada/Bloomberg Геймъри от CYCLOPS играят Call of Duty на Tokaigi Game Party. Чиба, Япония. 26 януари 2019. Photographer: Shiho Fukada/Bloomberg

Пазарът на видео игри е узрял за сегашните платформи и се очаква новото поколение, каза Амир Анварзадех, старши стратег в Asymmetric Advisors в интервю за Bloomberg.

Технологиите на смартфоните се развиват много бързо, а конзолата на Nintendo например е слаба и компанията няма ръст на абонаментите, за да позволи игри в мрежа, каза Анварзадех, който обясни песимизма си и с високите разходи за реклама и регулаторните режими в Азия.

В началото на февруари Nintendo намали прогнозата за доставки на Switch за годината и анализаторите се запитаха дали ще намали и цената й, за да позволи на повече потребители да я купят, за да играят.

„Пазарът на игри е много преситен. И броят на игрите, които излизат е удивителен.

Не остават време и пари да бъдат изиграни всички тези игри”, каза Анварзадех.

Още по темата

Безплатната Apex legends, която събра рекорден брой играчи за първите 3 дни след старта си например, се нуждае от кросплей, т.е. да може да се играе на различни платформи, например на PlayStation и Xbox One или на PC.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи