Колко време трябва да стоят децата пред екрани

Джайлз Търнър, технологичен редактор за Европа в Bloomberg

Таблети на Huawei Technologies показват сцена от франчайза Ледена епоха в централата на компанията в Шънджън, Китай. 5 юни 2018. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg Таблети на Huawei Technologies показват сцена от франчайза Ледена епоха в централата на компанията в Шънджън, Китай. 5 юни 2018. Photographer: Giulia Marchi/Bloomberg

В дигиталната епоха повечето семейства трябва да се справят със следните проблеми: 3-годишни реват, когато им вземат iPad-а; 7-годишните гледат YouTube по цяла нощ; 9-годишните искат да си имат свой смартфон, а 11-годишните настояват да играят игри, забранени до 18г, „защото всичките им приятели ги имат”.

Повечето родители по света се стараят да ограничат времето, прекарано пред екрана, както съветва Американската педиатрична асоциация.

Оксфордско изследване от края на 2017 обаче установи връзка между доброто настроение на децата 2-6г и ползването на устройства.

"Децата използват смартфон, за да споделят позитивна информация в социалните медии и това ги прави по-щастливи. Подобно на всичко останало е добре да излезеш да пийнеш с приятели, но ако пиеш по 12ч. може би не е много добре. И отговорността на родителите е да се справят с това. Определено много от тях искат да изхвърлят телефона в кофата и да пратят децата си да играят навън", казва Джайлз Търнър, технологичен редактор за Европа в Bloomberg в репортажа си за ползите и вредите от постоянното ползване на мобилни устройства от деца.

Гледайте видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи