ОПЕК се нуждае от стабилни цени

Джонатан Барат, гл. инвестиционен директор Ayers Alliance Securities

Танкерът Devon в Персийския залив на път за Харк, Иран. 23 март 2018. Photographer: Ali Mohammadi/Bloomberg Танкерът Devon в Персийския залив на път за Харк, Иран. 23 март 2018. Photographer: Ali Mohammadi/Bloomberg

Петролът се търгуваше под 66 долара за барел на 20 юни 2018, след като нарастващото търговско напрежение между двете най-големи икономики в света, САЩ и Китай добави още нерви към пазара преди срещата на ОПЕК във Виена, съобщи Bloomberg.

Фючърсите в Ню Йорк се повишиха с 0,5%. Цената падна с 1,2% във вторник, 19 юни 2018, след като Китай обеща да отвърне на заплахата на президента Тръмп да наложи мита за внос на стоки за още 200 млрд долара. Иран междувременно отказа да подкрепи евентуално споразумение за увеличение на производството във Виена.

"Трябва да гледаме основните играчи – Саудитска Арабия и Русия – колко произвеждат и кои са им клиентите. Те имат нужда от стабилни цени", каза Джонатан Барат, гл. инвестиционен директор Ayers Alliance Securities в интервю за Bloomberg.

"Така че това на заседание на ОПЕК ще чуем как трябва да има гъвкавост, но не вярвам да се стигне до мярка като увеличение с 300-400 хиляди барела дневно".

Чуйте анализа на Барат във видеото.

 

Последни новини
Още от Анализи