Berenberg очаква шум от крайната десница в Германия

Холгер Шмидинг, гл. икономист, Berenberg

Цените на Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Daimler AG (DAI) и Volkswagen AG (VOW, VOW3) на таблото на борсата във Франкфурт. 25 септември 2017. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg Цените на Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Daimler AG (DAI) и Volkswagen AG (VOW, VOW3) на таблото на борсата във Франкфурт. 25 септември 2017. Photographer: Alex Kraus/Bloomberg

Политическият блок на Ангела Меркел започва да си взема уроци от изборната загуба от Алтернатива за Германия с усилване на натиска над канцлера да си върне подкрепата на тези, гласували за популистката десница, съобщава Bloomberg.

Воденият от Христиандемократическия съюз блок се събра в Берлин на 25 септември 2017 след поражението си от Социалдемократическата партия на изборите, на които регистрира най-лошия резултат от 1949г.

Blid определи изхода от изборите като „Кошмарната победа на канцлера”.

"Това е проблем, защото нарушава едно табу за германците за пръв път от началото на 50-те години", каза Холгер Шмидинг, гл. икономист, Berenberg в интервю от Берлин за Мат Милър от Bloomberg.

"Имаме доста радикална дясна партия в парламента. Тя ще създаде доста шум".

Чуйте целия анализ във видеото.

 

Главните изпълнителни директори на две от най-големите компании в Германия, Джо Кезер от Siemens AG и Матиас Мюлер от Volkswagen AG изразиха тревогата си от изборните резултати в изявления, съобщи Bloomberg.

Кезер каза, че влизането на Алтернатива за Германия в Бундестага е поражение за германските „елити”, които трябва да положат повече усилия, за да убедят избирателите на партията.

 

Мюлер говори за шока си от толкова високия резултат на Алтернатива за Германия, “популистка, дясна и ксенофобска” партия.

“Германия бе политически и икономически успешна, защото сме толерантни, космополитни и отворени към света,” каза Мюлер, цитиран от Bloomberg.

“Това е нещо, за което трябва да продължим да се борим.”

Последни новини
Още от Анализи