Защо Си Дзинпин е новият глас на глобализацията

Брад Стейпълс, директор на APCO

Публиката слуша и снима президента на Китай Си Дзинпин по време на речта му пред Световния икономически форум в Давос, Швейцария, на 17 януари 2017. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Публиката слуша и снима президента на Китай Си Дзинпин по време на речта му пред Световния икономически форум в Давос, Швейцария, на 17 януари 2017. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Китай остава най-важният световен икономически фактор на растеж, въпреки забавянето си и според Световния икономически форум /WEF/ се очаква да е реализирал 39% от глобалния ръст през 2016, съобщи Bloomberg.

В първото си публично изказване след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ президентът на Китай Си Дзинпин призова глобалния бизнес и политиците да се откажат от търговските войни и протекционизма.

Как Си Дзинпин се утвърди като гласа на глобализацията и свободната търговия – дори основният й привърженик като даде силна подкрепа и по въпроса за климатичните промени – коментар от Сингапур на Брад Стейпълс, директор на APCO за Bloomberg.

Чуйте цялото интервю.

Следете интервютата и коментарите на глобалните бизнес лидери от Световния икономически форум в Давос 2017.

Последни новини
Още от Анализи