Надценена ли е Tesla

Адам Джонас, Morgan Stanley

Tesla Model S в шоурум в Париж, 17 декември 2015.  Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg Tesla Model S в шоурум в Париж, 17 декември 2015. Photographer: Jasper Juinen/Bloomberg

Адам Джонас от Morgan Stanley коментира цената на Tesla на 3 февруари 2016.

Едно мнение на анализатор за Tesla. Адам Джонас от Morgan Stanley опитва да промени целта за цената, след като акцията претърпя такова голямо движение. Разкажете ни малко повече за несъгласието си с този ход на Morgan Stanley.

Morgan Stanley беше една от по-оптимистично настроените компании при оценката на Tesla.

Те наистина ни изненадаха миналата година, когато вдигнаха целевата си цена до $465.

Мисля, че най-важното нещо не бе толкова целевата цена, а по-скоро какво доведе до нея. Важна част от тази целева цена беше разговорът за нещо, което се нарича Tesla Mobility, което представлява по същество – роботизиранa таксиметрова услуга от типа на Uber.

Tesla всъщност не успя да я стартира, не е обсъждала публично, но г-н Джонас смята, че те биха могли да стартират.

За мен, важното послание е, че Tesla вече се опитва да направи нещо много трудно, което по същество е да промени цял век на доминация на двигателите с вътрешно горене и да изкара електромобилите на преден план.

Интересното е, че вече много анализатори говорят за това какво те ще направят след това, а за мен това само показва колко надценена е компанията, като се имат предвид предизвикателствата, които тя вече има в основния си бизнес.

Вижте снимки от CES2016.

 

Последни новини
Още от Анализи