Bloomberg Терминал

Всеки делничен ден от 08:45, 12:00 и 15:45 часа
Водещи: Антоанет Василева и Виолета Драганева

КЕВР глоби АЕЦ "Козлодуй" с над 600 000 лева за търговия с вътрешна информация

Антоанет Василева, Bloomberg Terminal, 22.04.2024 г.

16:55 | 22 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Дружеството е санкционирано заради сключени сделки на 31-ви октомври и на 1-ви ноември 2021 г. в нарушение на забраната на Европейския парламент и на Съвета относно интегритета и прозрачността на пазара за търговия на едро с енергия. Това е първата санкция, наложена от регулатора, за нарушение на чл. 3 на Регламента, посочват от КЕВР. Размерът на наложената санкция е 10% от стойността на двете сделки, които са предмет на нарушението.

Това е четвъртото решение на енергийния регулатор за налагане на имуществени санкции на енергийни дружества за злоупотреби на пазара на едро с енергия, които представляват нарушение на чл. 3 и/или чл. 5 от Регламента на ЕС.

Honda се приближава до споразумение с Канада за производство на електромобили.

Канада е на прага на споразумение с Honda, съгласно което японската автомобилна компания ще произвежда електрически превозни средства и техните компоненти в провинция Онтарио. Сделката, която се очаква да бъде обявена до една седмица, включва ангажимент от страна на Honda за изграждане на нови съоръжения за обработка на катодни активни материали, производство на батерии и сглобяване на превозни средства, захранвани с батерии. Това ще превърне южната част на Онтарио в ключов център на плановете на компанията за производство на електромобили в Северна Америка. Канадското правителство ще субсидира част от капиталовите разходи.

Компанията изгражда хибридни превозни средства във фабрики в Охайо и Индиана, става ясно от сайта ѝ, и планира да започне производството на първите си изцяло електрически превозни средства за САЩ, в Мерисвил, Охайо, през следващата година.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.