Криптоборсата Binance спира да предлага деривати в Европа

Този ход идва на фона на нарастващия натиск върху Binance от страна на финансовите власти по целия свят

12:43 | 30 юли 2021
Обновен: 14:49 | 30 юли 2021
Автор: Даниел Николов
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Голямата борса за криптовалута Binance заяви в петък, че ще прекрати предлагането на фючърси и деривативни продукти в цяла Европа, ход, който идва след безпрецедентен натиск от страна на регулаторите.

Потребителите на Binance в Германия, Италия, и Нидерландия, с незабавен ефект, няма да могат да откриват нови сметки за фючърси или деривати, се казва в изявление на борсата.

Търгуващите от тези страни ще имат 90 дни, за да затворят своите отворени позиции, каза Binance.

Този ход идва на фона на нарастващия натиск върху Binance от страна на финансовите власти по целия свят, включително Великобритания, Германия, Хонконг и Италия.

Вследствие на безпрецедентния натиск Binance заяви в понеделник, че ще спре да предлага маржова търговия за криптовалута, включваща австралийски долар, евро и стерлинги.

Борсата заяви, че по-рано този месец е спряла продажбата на токени, свързани с акции, след като регулаторите предприеха мерки срещу борсовите токени на платформата за обмен на криптовалути. 

През април европейските регулатори започнаха да проверяват дали Binance е спазила правилата за пазара на ценни книжа при стартирането на търговия с фондови токени.