Мъск се оттегля временно от Twitter

Неотдавнашни негови туитове в плaтфopмaтa пpeдизвиĸaxa пpoмeни нa фoндoвитe пaзapи

20:45 | 2 февруари 2021
Обновен: 20:45 | 2 февруари 2021
Автор: Станислава Цветкова
Илон Мъск, снимка: Bloomberg
Илон Мъск, снимка: Bloomberg

„Почивка от Twitter за известно време“ – този статус се появи в личния акаунт на главния изпълнителен директор на Tesla, генерирайки десетки хиляди харесвания само в рамките на няколко часа, пише The Wall Street Journal.

Илон Мъск си взима почивка от социалната мрежа, след като неотдавнашни негови туитове в плaтфopмaтa пpeдизвиĸaxa пpoмeни нa фoндoвитe пaзapи. Hapacтвaнeтo нa aĸциитe нa Ѕіgnаl Аdvаnсе нaпpимep пpoизтичa oт тyит нa Mъcĸ. B paмĸитe caмo нa двa дни цената aĸциите нa Ѕіgnаl Аdvаnсе ce пoвиши oт 60 цeнтa дo 8,30 дoлapa.

Миналата седмица той изрази в Twitter в подкрепа към група инвеститори на дребно в уебсайта Reddit, които бяха координирали покупката на акции в Gamestop, като тласнаха цената на акциите на веригата с повече от 680% нагоре.

Онлайн пазарът на Etsy се повиши с около 3,5% на 26 януари, минути след като Мъск написа в мрежата „Аз обичам Etsy“, добавяйки, че е купил ръчно плетено вълнено облекло за кучето си.

Съобщението, че временно се оттегля от социалната мрежа, идва малко след като Мъск се появи заедно с главния изпълнителен директор на приложението за търговия Robinhood Markets Влад Тенев по време на стрийминг. По време на него Мъск постави под въпрос мотива зад ограниченията на търговията на дребно на Robinhood, но също така разгледа и други теми, включително бизнеса на Tesla и ваксините срещу Covid-19.

Мъск насърчава директния контакт със своите фенове и инвеститори на дребно, който социалните медийни платформи като Twitter осигуряват.

Освен това той сам разкрива новите работни позиции за компанията си Tesla чрез Twitter, като приканва търсещите работа да се отбият в хотела му в Берлин, за да кандидатстват за позиции в новата фабрика, която строи там.