LinkedIn съкращава близо 1000 служители заради пандемията

Търсенето на инструменти за намиране на работа отслабва заради коронавируса, което удря бизнеса на LinkedIn

21:45 | 21 юли 2020
Обновен: 22:45 | 21 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Онлайн платформата за установяване и търсене на делови контакти LinkedIn, която е собственост на Microsoft, ще съкрати близо 1000 служители, тъй като пандемията от коронавирус ограничи търсенето на инструментите на социалната мрежа от страна на потребителите, съобщава Bloomberg.

Общо ще бъдат освободени 960 души от компанията, което се равнява на 6% от работната сила на LinkedIn. Съкращенията ще се извършат в отделите за глобални продажби и набиране на таланти. Изпълнителният директор на компанията Раян Рослански съобщи за мерките в имейл до своите служители.

Милиони хора изгубиха работата си, след като коронавирусът започна да се разпространява с бързи темпове в целия свят и принуди правителствата, бизнесите и потребителите да ограничат своята дейност. Поради това все по-малко компании бяха склонни да наемат нови служители, което отслаби търсенето на инструментите за намиране на работа, които се предлагат от платформата на LinkedIn – Talent Solution.

“Covid-19 оказва продължително негативно влияние върху търсенето на нови служители“, коментира Рослански в официално изявление.  

LinkedIn планира да обедини части от Talent Solution с платформата Learning Management System, за да се избегне дублирането на скъпи платформи, системи и инструменти на вътрешно ниво.