Излезе 11 издание на основоположника в бойните игри

Mortal Kombat 11 планира да превземе света на компютърните игри през 2019 г.

16:17 | 25 април 2019
Mortal Kombat 11 Снимка: Warner Bros.
Mortal Kombat 11 Снимка: Warner Bros.

NetherRealm Studios официално пусна на пазара новия продукт на своя най-успешен франчай – Mortal Kombat 11, предаде пресцентъра на Pulsar.bg.

Играта, която постави началото на най-разпространения жанр в бранша, получава своето 11 издание, продължавайки една 27-годишна традиция.

Поредицата държи редица рекорди на Гинес, но аспектът, който привлича нашето внимание, е финансовият. През 2017 г. The New York Times публикува материал, в който определя Mortal Kombat II за най-продаваната компютърна игра в деня на появата си през 1996 г. А днес в световен мащаб има продадени над 35 млн. копия, 5 млн. от които идват след появата на Mortal Kombat X. Тя е и първата, която излиза от зоната си на комфорт с конзолите и бива предлагана и на PC.

Към момента Mortal Kombat 11 изневерява на пазарната традиция, като се предлага на цени между 50 и 90 долара, което би могло да се обясни с очакванията, че PlayStation, Xbox и Nintendo предвиждат предлагането на нови конзоли в обозримото бъдеще и привържениците на поредицата биха реагирали остро, ако скоро се наложи да сменят платформите си и се наложи да плащат за допълнителни ъпгрейди по играта.

Очакваме и първите резултати от продажбите на новата игра.