Интер съди Бекъм за името на новия му клуб

Интер Маями може и да срещне правни проблеми преди да стартира официално

15:49 | 2 април 2019
Дейвид Бекъм с екипа на ЛА Галакси Снимки: Francis Specker/Bloomberg News
Дейвид Бекъм с екипа на ЛА Галакси Снимки: Francis Specker/Bloomberg News

Дейвид Бекъм е изправен пред угрозата да промени името на клуба, който основа през 2018 г., ако Интер Милано спечелят планираното дело срещу Major League Soccer (MLS), пише италианското спортно издание La Gazzetta dello Sport.

Италианският гранд и новооснованият Интер Маями имат доста сходни имена, което дава повод на правния отдел на „нерадзурите“ да проучи възможността за предявяване на правни претенции.

Представители на Дейвид Бекъм неофициално отговарят на провокацията, като подчертават, че пълното име на миланския клуб е FC Internazionale Milano. В същото време редица клубове по света използват подобни имена. Дори в България има регистриран футболен клуб на име Интер Добрич.

Този спор за търговската марка би могъл да се превърне в сериозен скандал, защото евентуален успех за италианците би послужил за сериозно основание футболни клубове от цял свят да започнат дела за ексклузивни права върху всяка отделна части от своите имена.

Интер Маями се готви да дебютира в MLS през 2020 г., а две години по-късно се очаква да заиграе на свой-собствен стадион. Не е изключено всичко това да бъде опорочено поне за известно време, ако се стигне до съдебна битка.