Apple намали с близо 6 на сто цените си в Китай

Ходът засяга продукти като iPhone, iPad, Mac и AirPod

13:26 | 2 април 2019
Обновен: 00:38 | 3 юни 2020
Снимки: Matthew Lloyd/Bloomberg

Американският технологичен концерн Apple намали с близо 6 на сто цените на част от най-важните си продукти на своя официален китайски онлайн магазин, пише Investor.bg, позовавайки се на CNBC.

Ходът засяга продукти като iPhone, iPad, Mac и AirPod. Свиването на цените е директен отговор на данъчните промени в Китай, които понижиха сумите, които трябва да плащат производители като Apple, според Caixin.

Намалението беше направено само няколко месеца, след като Apple обвини по-слабите от очакваното продажби и търсене на iPhone в Китай, Тайван и Хонконг за спада на приходите си за четвъртото тримесечие на 2018 г.

“Ако погледнете нашите резултати, спадът е с над 100% при iPhone и е основно в Китай, Тайван и Хонконг”, коментира главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук през януари, когато фирмата понижи прогнозата за приходите си пред обявяването на своите финансови резултати. 

Намалението на цените може да бъде видяно в уебсайта на Apple. Така например iPhone XR в момента струва 6119 юана (910 долара), или с 4,6% по-малко спрямо 29 март, когато Apple цената беше 6499 юана.

Високият клас модели iPhone XS и iPhone XS Max са намалени с по 500 юана, което се равнява на около 74,50 долара при сегашните валутни равнища.

елия материал четете в Investor.bg!