Заплашена ли е Тереза Мей от нов провал в парламента?

Тереза Мей не разполага с мнозинство в парламента и се нуждае от колкото се може повече консерватори

11:51 | 6 март 2019
Обновен: 02:42 | 4 юни 2020
Снимка: Facundo Arrizabalaga/Pool via Bloomberg

Британският премиер Тереза Мей е напът да понесе поредна загуба в парламента, след като се появиха нови съобщения, че тя отново няма да успее да събере необходимия брой гласове в подкрепа на споразумението си за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това пише Investor.bg.

Главният организатор на мнозинството на Консервативната партия в парламента Джулиъс Смит е изразил съмнения, че ще успее да организира достатъчен брой депутати. В рамките на среща с министри от кабинета той е заявил, че предстоящото гласуване на 12 март следващата седмица ще бъде трудно. Това съобщават трима източници пред Bloomberg.

Той също така е изказал прогнозата, че при последвалите гласувания ще бъде отхвърлена възможността за Brexit без сделка и правителството ще бъде натоварено със задачата да поиска удължаване на преговорния период. По думите му настроенията на законодателите ще поставят Великобритания на пътя на оставането в европейския митнически съюз.

Тереза Мей не разполага с мнозинство в парламента и се нуждае от колкото се може повече консерватори, подкрепящи сделката. Но тъй като известен брой от тях не одобряват или Brexit, или споразумението с ЕС, тя ще се нуждае и от подкрепа на някои представители на Лейбъристката партия.

Още по темата прочетете в Investor.bg.