След 300% поскъпване на акциите Goldman най-накрая препоръча да се купува Apple

Новата ценова цел на Goldman от $199 предполага 32% ръст спрямо последното затваряне на акциите

09:01 | 7 март 2023
Автор: Субрат Патнайк
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Goldman Sachs Group Inc. препоръчва закупуването на акции на Apple Inc. за първи път от близо шест години, след като наблюдава отстрани как акциите на производителя на iPhone се увеличаваха повече от четири пъти по стойност.

Анализаторът Майкъл Нг току-що пое отразяването на компанията, чиято голяма потребителска база според него ще помогне на производителя на iPhone да развие своя бизнес с услуги.

„Успехът на Apple в първокласния хардуерен дизайн и произтичащата от това лоялност към марката доведоха до нарастваща инсталирана база от потребители“, каза Нг, който е третият анализатор на Goldman, който покрива акциите за шест години, според данни, събрани от Bloomberg. Това помага на компанията да намали броя на потребителите, напускащи екосистемата, намалява разходите за придобиване на клиенти и насърчава клиентите да повтарят покупките, пише той в бележка.

Акциите на базираната в Купертино, Калифорния, компания бяха оценени като неутрални или за продажба при предшественика на Нг Род Хол, който покриваше компанията почти пет години. Цената на Apple се е повишила с повече от 300%, откакто Goldman за последен път имаше препоръка за покупка през 2017 г. Банката не отговори веднага на искане за коментар относно историята на рейтингите.

Новата ценова цел на Goldman от $199 предполага 32% ръст спрямо последното затваряне на акциите и е ясно над средната стойност от $169,61. Акциите на Apple поскъпнаха с 2,4%, увеличавайки печалбите си за трета поредна сесия.