Дъщерята на Александър Дугин е убита от автомобилна бомба в Москва

Според руските медии самият Дугин също е трябвало да пътува с този автомобил

11:00 | 21 август 2022
Автор: Таня Жекова
Снимка Bloomberg LP
Снимка Bloomberg LP

Дъщерята на руския философ националист Александър Дугин беше убита от автомобилна край Москва в събота вечерта, съобщиха руските държавни медии.

Според докладите автомобiлът, управляван от Дария Дугина, е избухнал в пламъци, докато тя е карала на около 20 км западно от столицата. Семеен приятел е споделил пред руските медии, че автомобилът Toyota Land Cruiser е принадлежал на Дугин, който възнамерявал да се прибере с дъщеря си от събитие, но „тръгнал по различен начин“.

Според руската медия 112 двойката е трябвало да се върне от събитие в събота вечерта със същата кола, преди г-н Дугин да вземе решение да пътува отделно от дъщеря си в последния момент.

Непроверени кадри, публикувани в Telegram, изглежда показват как г-н Дугин гледа в шок как службите за спешна помощ пристигат на мястото на горящата отломка от превозно средство.

Органите на реда потвърдиха пред агенция ТАСС, че шофьорка е загинала при експлозия на джип в село Болшие Вяземи, но не предоставиха повече подробности.

Засега няма официален коментар от руските власти.

Смята се, че Дугин е съюзник на Владимир Путин и е повлиял на възгледите на руския президент. Той беше санкциониран от САЩ през 2015 г. за предполагаемото му участие в анексирането на Крим от Москва. Дугина е журналист и тя също беше санкционирана от САЩ и Обединеното кралство тази година. Обединеното кралство я нарече „високопоставител разпространител на дезинформация“ за войната на Русия в Украйна.

По-рано тази година тя беше санкционирана от властите на САЩ и Обединеното кралство, които обвиниха 30-годишната жена, че е допринесла за инвазията на Русия.