Заедно за четири нощи

Върджин Войаджес (Virgin Voyages) предлагат секси билети само за възрастни, за да ухважват следващото поколение круизъри

09:00 | 17 декември 2021
Bloomberg LP
Bloomberg LP

от Фран Голдън

Насред премигващи светлини, бумтяща хаус музика и въртящи се танцьорки, на празника на морската богиня, провеждащ се на “Алената лейди“ (Scarlet Lady) с 2,770 пътника, самотната майка Кайли Стори се почувства толкова освободена, че скочи в басейна. Дори не се поспря, за да махне дългата си пурпурна рокля и крилата на пеперуда. Стори, на 32, и нейна приятелка резервирали кабина в първия кораб Върджин Войаджес на Ричард Брансън, който започна с пътешествията само за възрастни през октомври, след 18 месеца забавяне. „Това е да живееш живота от малко по-дивата му страна“, казва тя, подгизнала, някъде между Маями и Насау.

Брансън казва, че Върджин (Virgin) отива „където никой друг круизен кораб преди това не е ходил“. С това той предизвиква заспалата репутация на индустрията. На „Алената лейди“ (Scarlet Lady), първият от трите кораба, тръгващи в края на 2022г. сценките на Бродуей са заместени със студиа за татуировки и уроци по танци, включващи търкане и притискане от кръста надолу. „Моряците“ – Върджин названието за „гости“ – могат да се охладят в „Ближи ме докато .... се разтопя“ за по сладолед и да се разгорещят на някой от секс семинарите, които подтикват към участие от страна на публиката. „Ако вярвате, че сексът е супер, кажете да. Ако не вярвате, се махайте от тук!“, местен „сексолог“ изкрещя на бурна тълпа от около 135 човека. (Никой не излезе.)

Други крузи, като Викинг Оушън Круиз (Viking Ocean Cruises), не позволяват деца, но са подходящи за деца над 16. Като сезонен круизен писател, основните разлики, които забелязах, освен средната възраст, бяха, че имаше повече пиене през деня на „Алената лейди“, повече мръсни приказки и повече натискане на публични места, особено в джакузитата. Едно от най-верните неща, които чух по време на четири-нощния престой на круиза: „Чудесно е да не трябва да търпиш децата на хората.“ С това не мога да споря.

Лукса, както Върджин Войаджес го вижда, е да свалиш гарда и да се забавляваш на това какво се случва, когато и другите го направят. През 2021, това означава, че трябват ваксини и предварително тестване, но без маски. Цените започват от 1500 долара за двойна кабина за четири нощувки в пътешествие до Бахамите или пет нощувки до Мексико. Това е повече от три пъти цената на пътешествията на Ройал Карибиън (Royal Carribean), но само четвърт от цената от едноседмичния път със Сийборн (Seabourn), който започва от 6,200 долара.

„Някои хора като се качат на борда, мислят, че е круиз за суингъри“, казва Джийн Слоун, на 53, круизен писател за The Points Guy, който по време на първото си пътуване бил попитан от по-възрастна двойка в асансьора защо никой не се съблича. Но Франк Уебер, старши вице президент, отговарящ за хотелските операции на Върджин, разсейва тази представа: „Това е просто пиене на шампанско и слушане на ДиДжей.“

Вместо милениъли – таргет групата в първоначалния брандинг на Върджин, младите, атрактивни некомформисти, повечето записвания идват от тези, които са в късните 40, ранните 50 години. Първоначалната тълпа била в диапазон между 20 и 80-годишни, включваща постоянни круизъри, новодошли, самотници, гей двойки, приличащи на Джери Гарсия и жени, облечени в черна кожа.

Фризьорът Джъстин Хип, на 32, който бил на меден месец с новия си съпруг, Брен, каза, че си мислел, че корабът ще е „по-приобщаващ от семейно ориентираните круизи“. Татуировката на бедрото, която получи на борда (на логото на магазина за сладолед „Ближи ме“) е знак, който той почувствал много присърце. Сред свободолюбивия екипаж на Върджин, много хора са се татуирали, сложили пиърсинг и боядисали косите си.

„Алената лейди“ отхвърля много круизни обичаи. Няма основно място за вечеря, а вместо това и шестте ресторанта са включени в цената. В Тест Кичън (Test Kitchen), пет-степенното меню съдържа идеално приготвен яйчен жълтък с хайвер и грах, пристигащи в пушеща сфера. Сервитьорите в корейското барбекю „Gunbae” приготвят месото и морската храна на електрически грилове, докато водят игри с пиене; първият кръг соджу е за сметка на заведението.

Забавленията също не са традиционни. Duel Reality, създадено с помощта на монреалската компания 7 Fingers, е спектакъл, включващ акробатика и борба, който ще ви остави зяпнали. Откаченият нощен клуб, Имението (Manor) е сензационно, двуетажно заведение, създадено от Roman & Williams, дизайнери от Ню Йорк от Boom Boom Room. Можете да получите билети за театър и резервации за вечеря, използвайки приложението на Върджин Войаджес, което постоянно се бъгваше по време на моето пътуване. Когато работи, можете да разклатите телефона си, за да получите бутилка шампанско Моет Шандон (95$), доставено ви навсякъде от сервитьор, облечен в червени прашки, носещ кофа с лед.

Кабините са почти обикновени, но имат някои креативни дизайнерски детайли, като например луксозни легла, които стават Г-образни дивани през деня и люлки, тип хамак на балконите, които изглеждат сякаш се носят над водата.

Дали тези удобства привличат новопостъпили милениъли, или ще отчуждят 50 и няколко годишните, които резервират – ще бъде тест на концепцията на Върджин. Може да не е най-подходящото за всеки, но със сигурност е забавно за нас в момента.