Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Революция в производството на сладкиши по време на криза

Ваня Иванова, основател и собственик на Vanilla Kitchen, Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 09.07.2020

20:07 | 9 юли 2020
Обновен: 20:12 | 9 юли 2020
Автор: Цветан Кръстев

Концепцията на Vanilla Kitchen е да използваме единствено чисти съставки. Да не си позволяваме да използваме маргарин, палмова сметана или палмово масло. А да използваме пълнозърнести брашна и максимално количество български суровини, за да намалим въглеродния си отпечатък. Това каза Ваня Иванова, основател и собственик на Vanilla Kitchen, в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю". 

"По време на кризата с коронавируса отчетохме най-високата си производствена мощ. Наблегнахме на поръчки за вкъщи и доставките. Разработихме сладкиши, които са удобни за поръчки за вкъщи".

По думите ѝ сега много повече хора са разпознали своите здравословни нужди и се обръщат към този тип хранене.

"Клиентите ни са хора, които предимно държат на здравословното хранене. Много хора, които се сблъскват със здравословни проблеми или такива, които имат алергии, пазаруват торти от нас".

Иванова обяснява, че рецептите за сладкишите са изцяло авторски.

"Постоянно искам да измислям нови рецепти. Предлагаме дребни бонбони, трюфели, огромни сватбени торти, пайове, суров шоколад, бисквити, домашни кексове, брауните, десерти без захар и без глутен и други".

Тя обяви, че планират да отворят производствен обект, в който да разработват браунитата си, защото те са топ продукт. "Продаваме ги в магазини за чиста храна, фермерски магазини и биомагазини", отбеляза Иванова.

Вижте целия разговор във видеото. 

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.