Анализаторите говорят за...

AT&T, Expedia, Microsoft, Facebook

19:22 | 30 януари 2020
Анализаторите говорят за...

AT&T

Анализаторът Джон Ходълик намалява ценовата цел от 42 на 39, заради все по-напрегнатата конкуренция в безжичните технологии, която може да навлезе в следваща фаза през втората половина на годината. Той очаква консолидираната оперативна печалба на AT&T да се понижи през годината, предвид негативното влияние на платените телевизионни канали и инвестициите в стрийминг услугата HBO Max на Warner Media Entertainment .

Expedia

Хийт Тери, анализатор в Goldman понижава ценовата цел от 140 на 120 долара като се позовава на „продължаващия натиск върху приходите от реклама“. Притеснителна е и растящата конкуренция, особено от страна на Google, която ще си проличи “в забавяне на ръста на резервациите или натиск върху маржовете.“

Facebook

Юсеф Сакали, анализатор от SunTrust повишава целта до 265 долара от 250 като казва, че въпреки нарасналите разходи, компанията остава „една от двете задължителни за покупки глобални дигитални рекламни платформи,“ а прогнозата си определя като „здравословно консервативна“.

Колегата му Джейсън Хелфстайн от Oppenheimer е на същото мнение и дори разширява времевата рамка на оценката си до 2021.

Microsoft

Филип Уинслоу, анализатор от Wells Fargo вдига мизата за акциите на компанията до 205 долара след като Microsoft отчете ръст във всички финансови сегменти над насоките и предварителните оценки.

Брад Зелник от Credit смята, че реалистичната цена е 190 вместо 180 долара, тъй като резултатите потвърждават тезата, че компанията е успяла да капитализира възможностите си сред младото поколение.

Колегата им Кийт Уайс от стига до 200 долара, като заявява, че второто тримесечие е било „с едни от най-силните и категорични резултати, които се помнят.“