Джонсън обяви реимунизация наесен

Симон Фоксмън, Bloomberg

13:30 | 14 септември 2021
Обновен: 17:02 | 14 септември 2021
Преводач: Мария Попова

Великобритания

Борис Джонсън ще обяви, че реимунизацията ще бъде приложена тази есен сред най-уязвимите групи. По-късно днес той ще говори за новия подход на Великобритания за справяне с вируса. Правителството вече обяви, че юношите между 12 и 15 годишна възраст ще могат да се ваксинират с единична доза от следващата седмица.

Австралия

Австралия обяви, че разработва дигитален ваксинационен паспорт като следваща стъпка към отваряне на границите си. Страната има най-строгите правила за затваряне от март миналата година.

Норвегия

Норвежката про-петролна опозиционна лейбъристка партия е на път да отстрани воденото от консерваторите правителство. След предизборната кампания доминирана от спорове за зависимостта на страната от изкопаемите горива, коалиция ръководена от милионера Йонас Гар Стьоре си осигури мнозинство от пет места в парламента. Победата му означава, че социалдемократите са начело във всички скандинавски страни без Исландия.

Крипто

Walmart и мрежата за прессъобщения GlobeNewswire заявиха, че разследват фалшиво съобщение за несъществуваща сделка с криптовалута. Фалшивото съобщение твърди, че гигантът в търговията на дребно ще позволи на клиентите си да плащат с Litecoin – сравнително неизвестна валута, която не е сред водещите десет криптовалути. Litecoin скочи с 33% преди Walmart да отрекат публикацията.

Ваксини

Комисия от учени установи, че ваксините срещу Ковид-19 са толкова ефикасни, че повечето хора за сега не се нуждаят от реимунизация. В доклада в The Lancet, авторите, включително двама водещи експерти от американската Агенция по храните и лекарствата казват, че правителствата трябва да се фокусират над ваксинирането на неимунизираните и да изчакат излизането на повече данни за ефикасността на реимунизацията.