Лондон изостава с ваксинациите спрямо регионите в страната

Анабел Друлърс, Bloomberg

21:34 | 24 юни 2021
Преводач: Петя Кушева

Правителството на Борис Джонсън ще свика среща на високо равнище в Лондон с цел преодоляване на изоставането с ваксинациите в британската столица.

Последните регионални данни показват, че 60% от лондончани имат поне един доза ваксина в сравнение със 73% -79% от останалите региони на Англия.

Ръстът на заразяването с Делта варианта продължава да изтласква британските инфекици до нива невиждани от зимата насам.

Ежедневните смъртни случаи обаче остават ниски.

Източници казват, че САЩ ще забрани някои китайски соларни стоки от региона Синздзян поради подозренията за нарушаване на човешките права там.

Тази стъпка, която се очаква да бъзе обявена по-късно днес, ще отбележи най-значимото действие на администрацията на  Байдън срещу политиката на Пекин към уйгурското малцинство.

В Синздян се произвежда около половината от полисиликона в света, който е ключов материал за соларните панели и полупроводниците.

Групата Europcar отхвърли оферта на Volkswagen, която оцени фирмата за коли под наем на 2,2 милиарда евро.

Консорциум ръководен от германския автопроизводител предложи около 44 евро цента за акция на Europcar по-рано този месец. Това е оферта за бъдещето на автомобилните услуги.

По-рано тази година Europcar завърши преструктуриране на дълга си, с което прехвърли контрола върху компанията на кредитори.

Източници твърдят, че VW не планира увеличаване на офертата за момента.