Slack: Компаниите ще изгубят, ако не предлагат дистанционна работа

Надя Роулинсън, директор човешки ресурси на Slack

04:49 | 18 юни 2021
Преводач: Силвия Грозева

Различните компании имат различни подходи към служителите си. В Slack поставяме хората на първо място и според нас подходът в работа, приоритизиращ дигиталността, е бъдещето в индустрията и всички компании ще се насочат натам.

Компании, принуждаващи служителите си да се завърнат в офиса ще изгубят кадри и без съмнение ще им е по-трудно да намерят най-добрите кадри служители при толкова различаващи се начини на подход към работата.

Slack не вярва, че ще се върнем към предишното статукво. Продължихме да работим без да спираме от март 2020 и сме продуктивни, креативни и успяхме да бъдем ефективни. Нека си вземем поука за бъдещето на компанията.

Правилата за директорите

Премахнахме всички наши специални офиси за ръководството във всички сгради и помолихме директорите си да идват не повече от 3 дни седмично, защото хората ще ги последват. Ако лидерите дойдат, служителите ще ги последват. Искаме хората да възприемат дигиталния подход. Това започва с лидерите ни.

Предизвикателствата

Тук има 2 важни неща. Първо е важно винаги да слушаш хората си и да експериментираш. Да не твърдиш, че така ще бъде завинаги.

Второ, мислим, че няма да се върнем пак към навиците си от поколения. Пандемията ни даде уникалната възможност да преосмислим и променим начина, по който работим.

Доказахме, че това е възможно и мислим, че това ще бъде пътят в бъдеще.