InterContinental и новият ВЕИ хъб, част 1

Алиша Ийстман, съосновател и управителен директор на InterContinental Energy

11:50 | 21 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Правителството на Западна Австралия ни подкрепя през цялото време. Получихме статут на главен проект преди повече от две години. Те обявиха, че имаме одобрение за 15 гигавата от първата част от производството и подкрепиха разширяването му до 26 гигавата. Ние представихме предложението за 26 гигавата пред ЕРА и това беше обявено.

Надяваме се скоро да има съобщение от федералното правителство за големи проекти.

Сигурна съм, че сте забелязали че зеления капитал е в очакване на това и има голям смисъл в него, защото те отговарят за нашето финансово бъдеще. Те инвестират в нашите пенсионни фондове. И за да имат финансово бъдеще, ние трябва да имаме бъдеще. Така че е наистина важно те да преминат към зелени инвестиции и индустрията е осъзнала това.

Така че има голям интерес от страната на капитала.

Тези 15 гигавата и разразстването до 26 гигавата са изключително важни етапи. Двадесет и шестте гигавата ще ни превърнат в най-голямата електроцентрала в света.

Това е повече от трите най-големи ядрени централи. Продължаваме напред с разработките си и останалата част от междуконтиненталното ни енергийно портфолио е само на няколко стъпки след този водещ проект. Постигаме голям напредък. При дългосрочните проекти нещата стоят така, че тези проекти ще произвеждат енергия за поколения напред. И едно от нещата, които са най-вълнуващи за разлика от проектите с нефт и газ е, че ресурсът никога не се изчерпва. Така че ще остане завинаги.