Потребителите отново купуват лукс: Quintessentially

Потребителите отново купуват лукс: Quintessentially

12:48 | 28 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Това, което бих потвърдила като Ваше основателно заключение, е, че луксозните разходи и ръстът в луксозния сектор почти заораха дъното в началото на пандемията. Обнадеждаващото тук за членовете ни, че вече виждаме събуждане на луксозното потребление и услуги. Независимо дали става дума за свързани със здравето портиерски услуги или за повече свързани с дома услуги и забавления.

И със сигурност  в категорията на индивидуалното самоусъвършенстване. Насърчаваме клиентите си, че макар и да не харчат за материални стоки, луксозните услуги, укрепването на собствения им живот и уединението на дома им, обучението и самоусъвършенстването им, им носят много по-голяма стойност.

Свидетели сме как луксът се преориентира от притежание към преживяване. И еволюцията на това преживяване сега, според нас, е  свързана с отношенията ни с други хора.

След като ни бе отнета възможността за физически контакти, мислим, че COVID провокира вид рестарт за много от нас и това засили стойността и значението на човешките взаимоотношения.

Както за отношенията ни с други хора, така и за отношението към самите себе си. Бих казала, че тенденциите в луксозния сектор са със сигурност към по-голяма дискретност. Но то не е само заради COVID и заради случващото се в световната икономика, а защото самият лукс се трансформира от притежание към преживяване, а сега и към взаимоотношения.