Болтън: Подкрепяш Тръмп или си против Тръмп

Джон Болтън, бивш посланик на САЩ в ООН и съветник по националната сигурност на САЩ

14:21 | 3 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Смятам че начинът, по който преминаха последните три и половина-четири години бе много труден, за да бъдат независими, по начина по който са били. Много хора, които никога не са били за Тръмп казват, че ръководството на Републиканската партия и Сената са замесени в незаконни дейности.

Аз не съм съгласен с това.

Факт е, че никой не иска да бъде обект на прекалено много  туитове, в които Тръмп използва идеите на Джордж Оруел. Мисля, че в Републиканската партия трябва да проведем много сериозен разговор след 3 ноември, особено ако Тръмп загуби, за което вероятността е 50/50 в този момент. Това е една от допълнителните цели на книгата.

Искам да поясня, че Доналд Тръмп не представлява консервативната философия.

Не представлява Републиканската партия. Той е аномалия.

И за пръв път в своя живот, откакто съм възрастен, няма да гласувам за републиканския номиниран кандидат за президент, защото не мисля, че е наистина верен на философията ни. Смятам, че е верен само и единствено на Доналд Тръмп.

Проучванията на общественото мнение представят една ограничена картина, която се базира на ограничен въпрос като например, подкрепяте ли Доналд Тръмп пред демократите. Това, за което аз говоря е по-големия въпрос в онова, което всъщност партия вярва и в своите разговори из страната, в продължителен период, не се съмнявам че в този дебат гледната точка на Тръмп ще бъде отхвърлена.

Не е хубаво, че нашия политически диалог днес се върти около Доналд Тръмп – подкрепяш Тръмп или си против Тръмп – и реално няма нищо друго, което да се обсъжда. Това е лошо за страната като цяло и е едно от нещата, които трябва да коригираме. Ще трябва да го коригираме рано или късно.

Може да трябва да го направим малко след изборите през ноември, може да отнеме още 4 години след това. Но ще трябва да го коригираме.