Байдън: Превъзходството на белите е отрова

Джо Байдън, президент на САЩ

19:30 | 18 май 2022
Преводач: Мария Попова

Десет живота бяха отнети в един супермаркет, а трима бяха ранени от изпълнен с омраза човек, който е пропътувал около 320 километра от Бингамтън, за да приведе в действие убийствения си, расистки бяс и да го излъчи на живо по целия свят.

Случилото се тук е ясно и недвусмислено – тероризъм. Тероризъм. Вътрешен тероризъм.

Насилие, упражнено в служба на омразата и порочната жажда за власт, която дефинира една група хора като по-низша по природа от всяка друга група.

Омраза, който чрез медиите, политиците и интернет радикализира гневни, отчуждени и объркани хора и им дава фалшивата вяра, че те ще бъдат заменени.

Това е думата – заменени от другите, от хората, които не изглеждат като тях и които следователно, според една перверзна, насаждана идеология са по-низши същества.

Аз и всички вие отхвърляме лъжата. Призовавам американците да отхвърлят лъжата и да осъдят онези, които разпространяват лъжата заради власт, политическа печалба и финансова изгода.

Превъзходството на белите е отрова. Това е отрова във вените на нашия политически организъм. Беше му позволено да паразитира и да расте пред очите ни. Край, имам предвид – край! Трябва да заявим толкова ясно и категорично колкото можем, че идеологията на бялото превъзходство няма място в Америка. Никакво