Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Добрата идея е просто началото на един добър бизнес

Милен Иванов, сериен предприемач и инвеститор, „Бизнес среща“, 11.06.2019 г.

21:30 | 11 юни 2019
Обновен: 06:30 | 6 юни 2020
Милен Иванов, сериен предприемач и инвеститор, „Бизнес среща“, 11.06.2019 г.

Каква е формулата на успешния бизнес? Достатъчно ли е да разполагаме просто с една добра идея или е нужно много повече от това, за да успеем на своето поприще? Кога идеите ни са обречени на провал? Това са само част от въпросите, на които намираме отговор в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева, където гост е серийният предприемач и инвеститор Милен Иванов.

„Световната статистика показва, че едва 5% от стартиращите компании оцеляват, а още по-малка част от тях се превръщат в еднорози. Онези, които минават през програмата на Founder Institute, в 50% от случаите успяват и намират най-малкото финансиране“.

Лошият предприемач е онзи, който винаги търси извинение за неуспеха си. Той е нарцисист и човек с негативен подход. Лошият предприемач е затворен към новото. Това са част от дефинициите, които Милен Иванов дава за лошите предприемачи и респективно определя модела за един добър такъв.

„Идеята за един бизнес проект е много важна, но нейната себестойност е нищожна. Тя е само началото. После изграждате хипотеза. Следва тестването на проекта и търсенето на потенциалните клиенти. Реалният бизнес вече имаме на доста по-късен етап“.

Целия разговор със серийния предприемач може да видите по-горе.