Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Как се печелят клиенти като Пентагона и НАСА?

Александър Лефтеров, основател на "Tiger Technology", Бизнес среща, 22.05.2019

21:30 | 22 май 2019
Александър Лефтеров, основател на "Tiger Technology". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Александър Лефтеров, основател на "Tiger Technology". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пресечната точка между Пентагона и НАСА е необходимостта им от бързо обработване в реално време на големи количества данни. Tiger Technology им предоставя решения именно в тази насока, а повече за базираната у нас компания и дейността ѝ разказа нейният основател Александър Лефтеров в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева

С подобни клиенти се работи предимно чрез партньори, коментира Лефтеров.

"В цикъла на продажби много рядко се сблъскваме с крайния клиент, това обикновено се случва на етап техническа поддръжка".

Той коментира и предизвикателствата пред дружеството при работата с големи клиенти. 

"При големите корпорации обикновено процедурите са по-сложни, структурите им са по-тромави заради йерархията в тях... Фактът, че компанията е базирана в България също създава известни затруднения. Американските клиенти имат множество съмнения относно възможността ѝ да реагира заради отдалечеността и часовата разлика". 

Лефтеров разказа, че решението за създаването на компанията е взето през 2002 г., като първоначалната идея е да се реализира технология и да се продават продукти.

"Тогава обаче беше трудно да се прави глобален бизнес в България. След известни проучвания регистрирахме дружеството в Швейцария, а след като България се присъедини към Европейския съюз и част от бариерите за бизнеса отпаднаха, се завърнахме тук".

Първите си клиенти дружеството намира като се свързва с няколко компании в САЩ и им предлага технологията, която вече е разработена.

"Технологията, която имахме тогава, беше уникална. Тя предлагаше единствените решения за определен клас проблеми. Именно това помогна на компанията да достигне до първите си клиенти". 

Очаквайте видео материал с целия разговор.