Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа
Автор и водещ: Таня Кръстева

Предприемачеството сред младите в България се радва на истински бум

Деница Симеонова, изпълнителен директор на ABLE, „Бизнес среща“, 14.03.2019 г.

21:35 | 14 март 2019
Деница Симеонова, изпълнителен директор на ABLE. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Деница Симеонова, изпълнителен директор на ABLE. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Младите хора са съвременните лидери със своята висока социална активност. Това изведе като извод в предаването „Бизнес среща“ Деница Симеонова, която е изпълнителен директор на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE).

Неправителствената организация, за която работи Симеонова, вече 8-ма година дава начален старт за младите предприемачи с помощта на доказани лидери в българската и чуждестранна бизнес среда. ABLE обучава доброволци, които да наставляват ученици в различни градове из страната (София, Враца, Стара Загора, Пазарджик и Габрово), за да им предостави ноухау за реализиране на техните креативни идеи.

„Учителите нямат силата да вдъхновяват учениците в предприемачеството. Това е по-лесно за менторите, които са реално успели хора в своята по-специфична област“, сподели още в предаването гостенката.

ABLE е помогнала на редица млади и амбициозни хора, за да стартират проектите си, като за момента някои от най-успешните реализирани идеи са в областта на модата и културата.

ABLE Activator е най-новият проект на организацията, с който се цели да се създаде мрежа от контакти за предприемачите, предоставяйки пряка връзка с инвеститори, маркетинг-специалисти и успели предприемачи, минали през обученията на ABLE.

Защо Деница Симеонова смята, че изживяваме бум на предприемачеството сред младите, можете да научите във видеото от предаването!