Verizon е искала тройно намаление на цената на интернет бизнеса на Yahoo

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Бизнес старт, 14.03.2017

10:32 | 14 март 2017
Снимка: Noah Berger/Bloomberg
Снимка: Noah Berger/Bloomberg

Акцентите от сектора на високите технологии в световен мащаб коментира журналистът от Investor.bg Елена Кирилова. Предаването е „Бизнес старт“, а водещият – Иван Нончев.

В началото Кирилова постави акцент върху сделката, която бе насочила върху себе си погледите на целия сектор – тази между Verizon и Yahoo. „Оказа се, че Verizon е поискала почти тройно намаление на цента, която трябваше да плати за основните активи на интернет бизнеса на Yahoo във връзка с двете кибератаки, които интернет гигантът обяви, че са се случили през 2013 и 2014. Припомням, сделката беше на стойност $4,83 млрд.и беше обявена първоначално през юни миналата година. Но финализирането на сделката беше отложено във връзка именно с тези разкрития за кибератаки и то няколко години по-късно след като те са се случили“, обобщи тя.

Фокусът бе прехвърлен и върху Toshiba и продължаващите неприятности на компанията, която продължава да понася огромни загуби заради поделението си за ядрена енергетика в САЩ – Westinghouse. „Компанията обмисля продажбата на мажоритарен дял в Westinghouse, тъй като се сблъсква с доста проблеми, свързани с него и отписа милиарди долари за този си бизнес. Това обявиха официално от Toshibа, като новината беше разкрита малко след като бе получено одобрение да бъде отложен докладът с финансовите резултати за третото тримесечие на 2016 чак на 11 април, въпреки че това трябваше да стане днес“, допълни Кирилова.

Вижте целия коментар: