Европейските акции се стабилизират

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, "В развитие", 21.07.2021 г

16:16 | 21 юли 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Европейските акции се стабилизират

Европейските акции поскъпват за 2-ри ден по ред след като по-добрите от очакването резултати донякъде смекчиха опасенията от разпространениeто на Делта вариантa, които предизвикаха разпродажби в началото на седмицата, заяви Джо Ийстън от Bloomberg Лондон в ефира на предаването "В развитие".

Stoxx Europe 600 нараства с 1,3% а най-малко 14 компании от него са надминали очакванията на анализаторите за печалба. 

Компанията за оборудване произвеждащо полупроводници ASML отчете ръст в цената на акциите след като прогнозира огромно увеличение на продажбите, което надмина очакванията на анализаторите.

Акциите на Next поскъпнаха след като британският търговец на дребно отново увеличи прогнозата си за печалба.

Книжата на Novartis поскъпнаха след като швейцарският фармацевтичен гигант отчете резултати, които надминаха очакванията.

Акциите в региона останаха близо до рекордни стойности в началото на лятото преди този понеделник, когато страховете от повторно нарастване на случаите предизвикаха най-голямата еднодневна разпродажба от миналата година.

"Въпреки това, апетитът към риск остава висок и внимателно следим финансовите отчети за признаци на оптимизъм от възстановяване сред най-големите компании."

На другите пазари – облигациите спадат, като доходността по 10-годишните облигации нарасна и надмина 1,2%. Доларът поскъпна. Петролът сорт Брент отново надвиши $70 за барел. Малко по-късно, следете акциите на Netflix в Ню Йорк, след като годината за гиганта в стрийминг услугите започна с най-бавния темп от почти 10 години.