Европейските акции поскъпват въпреки ръста на заразени с Covid-19

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 16.10.2020

13:34 | 16 октомври 2020
Обновен: 14:27 | 16 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поскъпват, водени от сектора на пътуванията и автомобилния, въпреки опасенията от нарастващия брой на новозаразени с коронавирус и по отношение на преговорите за Brexit. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Индексът Stoxx 600 се повишава с 0,8%”.

“Акциите на LVMH поскъпват след възстановяването на апетита за продуктите на Louis Vuitton през третото тримесечие”, посочи Ийстън.

Той добави, че акциите на автомобилния производител Daimler също поскъпват, след като печалбата на компанията за третото тримесечие надвиши очакванията.

“Стойността на паунда остава сравнително непроменена след понижението ѝ от четвъртък спрямо еврото, като британският премиер Борис Джонсън обяви, че ще реши в петък дали да се оттегли от преговорите за Brexit”.

“Цената на лекия суров петрол WTI се понижава до под 40 долара за барел, тъй като опасенията около вируса натежаха на по-добрите от очакваното данни за американските запаси”, каза още пазарният анализатор.

Вижте целия коментар във видео материала.