Европейските акции поскъпват след серия силни корпоративни отчети

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 11.08.2020

14:15 | 11 август 2020
Обновен: 17:30 | 11 август 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поскъпват благодарение на поредната серия корпоративни отчети - този път на компании, чиито приходи са насърчени от пандемията, и след спад на броя на хоспитализираните с коронавирус в някои американски щати. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки

“Индексът Stoxx 600 се повишава с 2%”. 

“Сред спечелилите от мерките срещу коронавируса са онлайн търговецът на облекла Zalando, чиито акции поскъпват, след като компанията отчете двоен ръст на печалбата си през второто тримесечие на годишна база”, коментира Ийстън. Той посочи, че книжата на HelloFresh също поскъпват след подобрените перспективи на компанията за цялата година. 

“Цените на акциите на Plus500 се повишават, след като платформата за търгуване отчете ръст на новите си клиенти и одобри програма за обратно изкупуване на акции”. 

“Фючърсите върху петрола сорт Брент достигнат цена от 45 долара за барел, насочвайки се към най-силната си сесия от пет месеца насам”, каза още пазарният анализатор. 

Вижте целия коментар във видео материала.