Възможната среща между Тръмп и Си Дзинпин стимулира азиатските пазари

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 19.06.2019

08:10 | 19 юни 2019
Обновен: 08:25 | 19 юни 2019
Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg
Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Перспективите за среща между Тръмп и Си Дзинпин другата седмица на срещата на върха на Г-20 предизвиква ръст на основа риск при акциите, коментира пазарната ситуация Софи Камарудин в предаването "Бизнес старт" с водещи Живка Попатанасова и Христо Николов.

Японските държавни облигации поскъпват, изтласквайки доходността по 10-годишните облигации по-близо до долния край на целта на централната банка на Япония, търгувайки се на ново 3-годишно дъно на фона на очаквания отстъпчив обрат от централните банки, препотвърден и от гуверньора на ЕЦБ Марио Драги, който каза, че са възможни още стимули.

Преди решението на Фед по лихвите доходността по 10-годишните ДЦК се задържа над 2%. На капиталовите пазари Хонконг води в ръстовете, като Hang Seng е насочен да отчете най-добрия си ден от декември.

Индексът на големите компании CSI 300 е нагоре с над 2%, като китайските технологични акции поскъпват най-много от март.

Китайският юан е близо до 6,90 за долар, следвайки офшорния курс, който мина това ниво през нощта.

В Токио индексът Topix се покачва след 2-дневен спад на фона на ръст при износителите.

Индексът Kospi продължава ръстове, докато корейският вон поскъпва до 1-месечен връх, след като протоколите на централната банка на Южна Корея сигнализираха за възможно лихвено съкращение другия месец.

Индексът ASX 200 се покачва в Сидни, все по-близо до нов исторически рекорд.