Азиатските акции насочени към положителна територия

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 23.02.2018

08:00 | 23 февруари 2018
Обновен: 10:20 | 23 февруари 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Инвеститорите в Азия не могат да преценят влиянието на по-високата доходност след смесена седмица. Азиатските акции са се насочили да приключат на положителна територия. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

В Китай, въпреки че регулаторите демонстрират сила да се справят с рисковете, свързани с Anbang Insurance и HNA Group, китайските акции са почти неповлияни, докато отброяваме дните до следващото заседание на Комунистическата партия другата седмица.

В Хонконг възстановяването продължава, като Tencent и други големи технологични компании изтеглят нагоре регионалния индекс. Samsung спира 4-дневния си спад и подпомага оживлението в Сеул. Корейският конгломерат е повел в световните продажби на смартфони през 4-тото тримесечие според Gartner.

Акциите в Сидни се покачиха за 3-та поредна сесия при продължаване излизането на приходните отчети.

Акциите в Токио прекъснаха 3-дневна поредица на загуби, докато йената бе избутана към границата от 107 в резултат от напрежението след последните данни за инфлацията на Япония, които показаха, че цените са останали без промяна през януари.

Повече вижте във видеото.