UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Нов стартъп ще осигурява повече прозрачност между рекламодатели и издатели

Иво Георгиев съосновател и главен изпълнителен директор на AdEx, UpDate, 10.11.2019

20:05 | 10 ноември 2019

Adex се роди в края на 2016 година, като преди това правихме друг проект за видео стрийминг. Имахме няколко милиона потребители и ни беше много трудно да намерим бизнес модел. Единственият бизнес модел, който би трябвало да работи за нас беше рекламата. Пробвахме различни рекламни мрежи. В началото потръгна много добре, но в последствие разбрахме, че ни мамят. Потвържденията ни колко манипулируема е рекламната индустрия ни доведоха до това да стартираме Adex. Това е решение да се премахне измамата, свързана с реклами и да добави повече прозрачност между връзката между рекламодатели и издатели. Това обясни Иво Георгиев, съосновател и главен изпълнителен директор на AdEx, в предаването UpDate с водещ Елена Кирилова.

"Допитахме се и до двете страни - рекламодатели и издатели и до мрежи, както и до много хора в криптоиндустрията и това, което получихме като обратна връзка е, че ако успеем наистина да постигнем прозрачност и да елиминираме посредниците, то това, което правим има стойност", каза той.

Ако ползвате голяма мрежа това, което губите от рекламодателя до издателя е 50-60% в най-лошия случай, или в най-добрия - около 30%. При нас са 5%, които са такси към инфраструктурата, като това е нашият модел.

Георгиев обясни, че АdEx се конкурира с всички второстепенни решения за потребителите.

"При ICO-то на AdEx не могат да се перат пари, не се губи следата на парите. Самите инвеститори имат прозрачност. Това е важно, защото това им дава увереност им помага да съберат повече пари", допълни Георгиев.

Главният изпълнителен директор на AdEx съобщи, че предстои етап за набиране на нови потребители.

"Категориите, в които сме се фокусирали, са криптовалутите и неща свързани с видео стрийминга", поясни гостът.

Вижте целия разговор във видеото.