Какво представлява холистичният трейдинг?

Стефан Трашлиев, индивидуален трейдър, Boom&Bust, 18.09.2016

21:47 | 18 септември 2016
Автор: Investor.bg
Стефан Трашлиев, индивидуален трейдър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Стефан Трашлиев, индивидуален трейдър. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Структурният анализ е отделен сегмент, свързващо звено, което липсва между фундаменталния и техническия анализ. Това каза индувидуалният трейдър Стефан Трашлиев в предаването Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му основната идея на анализа е проучване на ресурсите или следене на действията и стратегията на големите пари. „Когато ние открием една позиция, очакваме да я изпълнят ресурсите, които ще бъдат задвижени на пазара в следващия момент след откриването на позицията. За да имаме по-голям шанс за успех, трябва да се опитаме да вникнем какво са правили тези ресурси до този момент“, обясни индивидуалният трейдър.

Трашлиев коментира още как и какви индикатори се използват за следене на обемите на отделните играчи при този тип анализ. „Фокусирал съм се върху основните валутни двойки, които се търгуват на фючърсния пазар. Данните са в реално време и показват обемите на включените контракти.“ Освен обемите се използват и други инструменти, отбеляза още той. 

Вижте повече във видеото: