Сделка с Pfizer може да донесе 187 милиона долара на шефа на Allergan Саундърс

Pfizer е в напреднали преговори за придобиването на Allergan

21:02 | 19 ноември 2015
Обновен: 21:03 | 19 ноември 2015
Брент Саундърс, главен изпълнителен директор на Allergan. Снимка: Scott Eells/Bloomberg
Брент Саундърс, главен изпълнителен директор на Allergan. Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Брент Саундърс има стимул, равняващ се на 187 милиона долара да продаде производителя на ботокс Allergan – компания, която управлява от юли 2014 г. насам за 380 долара на акция. 

Делът на Саундърс в компанията ще има стойност от около 23 милиона долара по данни, компилирани от  Bloomberg. Опциите, които притежава, упражняемите и неупражняемите, ще се оценяват на 97 милиона долара при цена от 380 долара на акция. Саундърс притежава и акции с ограничение, които ще струват около 23 милиона долара, както и акции, зависещи от представянето на компанията, които ще струват още 44 милиона долара, ако изпълни поставените цели. 

Pfizer е в напреднали преговори за придобиването на Allergan за 380 долара на акция, или общо 150 милиарда долара, според източници запознати със случая. Компаниите планират след придобиването Саундърс да оглави компанията, посочват още те.

Говорителят на Allergan Марк Мармур отказа коментар пред Bloomberg. 

Акциите на Саундърс, зависещи от представянето на компанията, са базирани на резултатите на Allergan. Ако възвращаемостта на инвеститорите надхвърли 10% годишно с натрупване между юли 2014 г. и септември 2017 г., Саундърс ще получи акции на обещаната стойност. 

Сделката, която ще е най-голямата във фармацевтичната индустрия, е изправена пред регулаторни пречки. Писмото на финансовото министерство на САЩ по отношение на данъчните инверсии от 19 ноември може да забави сделката и да промени условията на всяка трансакция, каза друг запознат със ситуацията.

От Калеб Мелби, Bloomberg