Магдалена Иванова е новият главен редактор на Bloombergtv.bg

Сайтът на единствената бизнес телевизия у нас е с рекордна посещаемост през лятото

13:28 | 19 септември 2019
Обновен: 13:30 | 19 септември 2019
Главният редактор на Bloombergtv.bg Магдалена Иванова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Главният редактор на Bloombergtv.bg Магдалена Иванова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Магдалена Иванова става главен редактор на сайта на единствената бизнес телевизия у нас – Bloombergtv.bg. Тя ще отговаря за стратегическото развитие и подобряването на качеството на сайта, който отбеляза впечатляващи резултати през лятото. Според статистическите измервания на Gemius аудиторията на Bloombergtv.bg през август е достигнала рекордните 111 хил. души, което е ръст със 17% спрямо юли и със завидните 69% спрямо година по-рано. Богатият опит на Магдалена Иванова в сферата на журналистиката и комуникациите и познанията й за финансовите и капиталовите пазари ще имат важна роля за усъвършенстването на сайта.

Магдалена Иванова е дългогодишен финансов журналист, като до септември 2019 г. е Forex редактор в Investor.bg. Tя е и редовен коментатор в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria. Освен главен редактор на Bloombergtv.bg, Магдалена ще продължи да бъде и редактор „Капиталови пазари“ в Investor.bg. Притежава докторска степен в направление „Обществени комуникации и информационни науки“. Магдалена има опит и като ръководител на отдел “Маркетинг и комуникации” и специалист „Връзки с обществеността и комуникации“ в различни банкови институции. В периода 2007 – 2010 г. е била борсов репортер във вестник „Пари“. Работила е като журналист и във вестник „Демокрация днес” и електронното списание на jobs.bg - Human Capital.

Bloombergtv.bg е част от Investor Media Group. Данните на метричната система за август 2019 г. показват, че Investor Media Group заема втора позиция в топ 10 на водещите онлайн медийни компании у нас с пазарен дял от 48%.

Екипът на Investor Media Group изказва специални благодарности на досегашния главен редактор на Bloombergtv.bg Бойчо Попов, под чието управление сайтът отбелязва рекордни резултати. Бойчо ще продължи работата си като главен редактор на Investor.bg за още по-силно развитие на медията.