Голямата новина на американските пазари е Apple

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 02.08.2018

20:38 | 2 август 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Голямата новина на американските пазари днес е Apple. Сега това е първата американска компания с пазарна стойност от 1 трилион долара. Това се случва четири десетилетия, след като беше основана от Стив Джобс в гараж в Силиконовата долина и по-късно революционизира света на компютрите, музиката и мобилните комуникации. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В края на деня". 

"Заради добрите резултати на Apple и силните отчети за приходите, техническите акции поскъпнаха. Това помогна да се компенсират загубите за износителите, на фона на последните заплахи на администрацията на Тръмп, които се отнасят до свободна търговия. Други технологични гиганти не са далеч зад Apple днес - Amazon.com, компанията майка на Google Alphabet и Microsoft са на стойност повече от 800 милиарда долара.  Доларът се изкачи и петролът се оживи".

По думите й изглежда, че опасенията от търговската война не са засенчили напълно сезона на предимно положителни печалби и благоприятното послание за американската икономика, представено от Федералния резерв в сряда.

Повече по темата очаквайте във видео материала.