Новият шеф на Audi е бил високопоставен служител на BMW

Той е работил за два отбора на Формула 1, а също така и за Mercedes

13:13 | 24 юли 2018
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg
Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Досегашният директор по снабдяването в BMW Маркус Дюсман ще е новият главен изпълнителен директор на Audi, обяви официално концернът Volkswagen тази сутрин. Дюсман ще заеме мястото на Руперт Щадлер, който бе арестуван през юни по подозрения в съучастие в измамата с вредните емисии, пише Automedia.bg 

Дюсман е вторият високопоставен служител на BMW, привлечен от конкурента Volkswagen. Неговият предшественик в директорския борд на баварците Херберт Дийс бе привлечен преди две години да ръководи поделението на VW за леки автомобили, а от тази пролет е главен изпълнителен директор на целия концерн. Някои германски медии предполагат, че тъкмо той е главният агитатор за привличането на Дюсман. Другият мотив на надзорния съвет на VW е, че търси външни хора, за които със сигурност се знае, че не са замесени в Дизелгейт. 

Маркус Дюсман е роден през 1969 година и е завършил инженерство в Мюнстер. Кариерата му започва в конструкторското бюро на Daimler, производителя на Mercedes-Benz. Бил е директор по дизеловите двигатели в DaimlerChrysler и също, макар и само за година, ръководител на програмата на Mercedes за Formula 1. 

Повече за кариерата на Маркус Дюсман прочете на Automedia.bg