Barnes & Noble уволни главния си изпълнителен директор Демос Парнерос

Група от директори ще си подели задълженията на Парнерос, докато не бъде нает човек на неговия пост

16:17 | 4 юли 2018
Снимка: Eric Thayer/Bloomberg
Снимка: Eric Thayer/Bloomberg

Американската верига книжарници Barnes & Noble уволни главния си изпълнителен директор Демос Парнерос заради нарушения на корпоративната политика, пише Wall Street Journal.

Компанията обяви, че Парнерос няма да получи никакво заплащане при оттеглянето си и вече не е член на борда на директорите.

Barnes & Noble не разкрива кои правила може да е нарушил Парнерос, но твърди, че решението не е свързано с неразбирателства за финансовото отчитане или потенциални измами.

Група от директори, включително главният финансов директор Алън Линдстрьом, ще си подели задълженията на главния изпълнителен директор временно, докато не бъде нает човек на мястото, обяви фирмата.

Изпълнителният председател Леонард Риджио, който помогна за превръщането на Barnes & Noble в най-голямата публично търгувана верига книжарници в САЩ, също ще бъде въвлечен в мениджърските решения, посочват от компанията. Риджио е най-големият частен акционер на организацията.

Вижте повече за вече бившия главен изпълнителен директор на Barnes & Noble Демос Парнерос и за работата му в компанията до момента на Investor.bg.