Австрийската denkstatt става част от мрежата на EY и ще дава ESG решения

Фирмата става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt, като ще предоставя решения за ESG и устойчивостта

17:30 | 23 април 2024
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

EY и denkstatt обединяват сили и заедно стават една от най-големите консултантски и одит компании по въпросите на ESG и устойчивостта в България. Австрийската група, част от която е българският офис, става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия с общо 170 служители и ще бъде позната на пазара под марката EY denkstatt.

Професионалистите от denkstatt ще допълнят вече съществуващата експертиза и услуги на ЕY в сферата на ESG във всяко едно от нейните направления: одит, данъци и право, стратегия и сделки. ЕY denkstatt ще допринесе и за разширяването на съществуващите възможности на ЕY във всяко едно направление, свързано с устойчивост - от изготвяне или одитиране на ESG доклади до трансформиране на цялостни бизнес модели, създаване на стратегии за устойчивост, преглед на практиките за устойчивост при придобиване на компании, техническа експертиза по регулаторни въпроси и др.

Работните екипи ще бъдат мултидисциплинарни и ще се сформират в зависимост от конкретната нужда на клиента, предоставяйки персонализирани услуги и решения. Те ще включват данъчни, правни, бизнес и одит консултанти в един екип с експерти по управление на околната среда и ресурсите, климатични моделирания, управление на корпоративния въглероден отпечатък, ESG отчетност и опазване на биоразнообразието.

„Обединявайки се с водеща консултантска компания по въпросите на устойчивостта разширяваме нашия консултантски портфейл и значително надграждаме както компетентността, така и капацитета си в областта на услугите за устойчивост“, коментира Николай Гърнев, управляващ съдружник на EY за България и Югоизточна Европа.

„Общата ни цел е да допринасяме максимално за устойчиво развитие на компаниите, и по този начин и на обществото като цяло. В тази конфигурация можем да адресираме проблемите на клиентите си индивидуално и да им помогнем във всяко едно отношение като предоставим цялостни и специализирани решения в областта на устойчивостта за всяка една индустрия. Заедно създаваме още по-силен позитивен ефект и добавена стойност за нашите клиенти, служители и за икономиката като цяло, което пък е в унисон с нашата цел в EY за изграждане на по-добър работен свят“, допълва Гърнев.