Бозев: ЦИЕ е изключително успешен пазар за нас

Investbook, 04.03.2016

22:05 | 4 март 2016
Автор: Кирил Петков
Иван Бозев, регионален генерален мениджър на Lenovo за Югоизточна Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Иван Бозев, регионален генерален мениджър на Lenovo за Югоизточна Европа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Централна и Източна Европа е пазар, който е изключително успешен за Lenovo, като компания. Това каза Иван Бозев, регионален генерален мениджър на Lenovo за Югоизточна Европа в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Ние сме номер едно в PC бизнеса, номер две в смартфон бизнеса, едва 12 месеца, след като участваме изобщо на този пазар и номер едно за таблетите. Едва година и половина, след като добихме сървър бизнеса, вече сме номер три. Това е един изключително успешен пазар на стойност около 5 млрд. долара и нашата амбиция е да повторим успехите от PC в сървърите и в смартфоните".

Както работим в посока крайни потребители, смартфони и и компютри за крайни потребители, по същия начин развиваме нашето присъствие съврърния бизнес, каза още Бозев.

"Има застой при персонални компютри и ние търсим диверсификация, за да продължим да растем и да генерираме печалби. Сървърният бизнес е една от възможностите, които ние открихме, за да се развиваме. Много сме доволни от придобивката, която направихме и резултатите са много обнадеждаващи. Това е нещо, на което ще залагаме и за в бъдеще".

Чуйте целия коментар: