В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Предпазлива търговия на пазарите преди старта на сезона на отчетите

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 13.04.2021

14:56 | 13 април 2021
Обновен: 14:57 | 13 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Търговията на европейските фондови пазари е предпазлива във вторник за втора поредна сесия, а американските индекси дадоха леко назад от рекордните си нива в седмицата, в която започва сезонът на отчетите. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Междувременно инвеститорите са в очакване на данните за инфлацията в САЩ, които могат да върнат опасенията, че Федералният резерв може да намали стимулите по-рано от очакваното“.

„На петролните пазари цените на Брент и WTI получават подкрепа от данните за ръста на вноса на петрол в Китай и напрежението в Близкия изток“, обясни Магдалена Иванова. По думите ѝ обаче очакванията са за ограничена възходяща тенденция на цените заради бавния процес по ваксинация в Европа.

Освен сезона на отчетите и данните за инфлацията в САЩ във фокуса на пазарите през седмицата са още данните за индустриалното производство в еврозоната, броят на заявленията при безработица и продажбите на дребно в САЩ, БВП на Китай за първото тримесечие и инфлацията в еврозоната през март.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.